La xarxa de fibra òptica mancomunada de Pontils

Els nuclis de Pontils, Santa Perpètua de Gaià, Seguer i Vallespinosa podran disposar de serveis d'Internet amb fibra òptica a través del model de xarxa guifi· net  

L'Ajuntament de Pontils, amb la col·laboració de la Fundació Guifi·net i l'operadora Punt d'Accés, impulsen el desplegament d'una xarxa de fibra òptica alternativa a les de les grans operadores. Una xarxa gestionada de manera mancomunada que ofereix als veïns i veïnes de Pontils un Internet de qualitat, més sostenible i de proximitat a través d'un model de gestió col·laboratiu.

La xarxa...

Participativa

Pots fer créixer la xarxa i estalviar-te el cost de línia mensual, de per vida, formant part de la xarxa.

Sostenible

Despleguem una única xarxa, evitem la duplicitat d'infraestructures i no es malbaraten tants recursos. 


Internet és un dret humà, eliminem la bretxa digital!

De proximitat

La xarxa arriba a totes les llars que vulguin sumar-s'hi. Oferim diversitat de serveis de proximitat, apostem per l'economia de la zona.

Preguntes freqüents

La Xarxa de Fibra Òptica de Pontils és un projecte impulsat per l'Ajuntament de Pontils amb la col·laboració de la Fundació Guifi·net, l'operadora Punt d'Accés i la pròpia ciutadania. 

L'objectiu d'aquesta xarxa de telecomunicacions mancomunada és proporcionar accés a Internet de qualitat, més sostenible, d'alta velocitat i amb serveis de proximitat a Pontils. D'aquesta manera, tots els veïns i veïnes del municipi que ho desitgin podran gaudir dels serveis d'Internet i també de telefonia a través de l'operadora Punt d'Accés.

A diferència dels models convencionals, en què la propietat de la xarxa està en mans d'un sol operador que la desplega i l'explota alhora, el model de xarxa mancomunada Guifi·net és una infraestructura que s'utilitza com  un bé comú: és de tots aquells actors  que hi han  invertit  i que la  utilitzen.  A més, es  gestiona mitjançant  una sèrie de  mecanismes  que vetllen i  eviten que ningú no se l'apropiï, com ocorre en la gestió de prats o boscos comunals.

Aquest model té avantatges, com:

  • Disposar d'una xarxa oberta, lliure i neutral.

  • Compartir un mateixa xarxa amb múltiples operadores, s'evita el monopoli.

  • És més sostenible ambientalment perquè no es dupliquen infraestructures.

  • Abaratim costos.

  • Els usuaris i les usuàries poden escollir d'entre diferents opcions comercials.

  • Evita que es faci negoci amb la infraestructura. 

La xarxa guifi·net és multioperadora, però a Pontils, de moment, qui ofereix serveis a la població és l'operadora Punt d'Accés.

Tot i així, en tot moment, la xarxa està oberta a la participació d'altres operadores que vulguin formar-ne part i oferir els seus serveis als veïns i veïnes de Pointils, sempre amb el compromís de garantir els principis de la xarxa oberta, lliure i neutral de comuns. 

En procés de desplegament. Informació properament...

Pots posar-te en contacte amb les operadores de serveis de Pontils i t'informaran de com fer el canvi, quins serveis i tarifes tenen i com donar-te d'alta. 

Tens dubtes?

Posa't en contacte amb nosaltres: fundacio@guifi.net, truca al 621 20 18 84 o

Projecte impulsat per