La fibra òptica mancomunada a la Vall d'Ollo i la Cendea d'Olza

Els Ajuntaments de la Vall d'Ollo i la Cendea d'Olza, juntament amb la ciutadania i en col·laboració amb la Fundació Guifi·net, han impulsat l'arribada de la fibra òptica amb l'objectiu de fer arribar un Internet a través d'una xarxa mancomunada, més sostenible i amb operadors de proximitat, amb la qual cosa es fomenta l'economia de la zona.

Els veïns i veïnes dels diferents nuclis de població, ja poden accedir a un Internet de qualitat, a un preu just i amb operadors locals. Eliminem la bretxa digital, disposar d'una connexió ràpida és, actualment una necessitat de primera mà. 

Una xarxa... 

Participativa

Fes créixer la xarxa i estalvia't el cost de línia mensual, de per vida, formant part de la xarxa mancomunada! 

A plena cobertura

Arribem a totes les llars i empreses, sense discriminacions.

Amb operadores de proximitat

Els veïns i veïnes poden connectar-se a través d'operadors locals. 

Potenciem una economia local forta que permeti a la nostra comunitat créixer de manera sostenible.

Preguntes freqüents

La Xarxa de Fibra Òptica de la Vall d'Ollo i la Cendea d'Olza (Navarra) es una iniciativa impulsada pels Ajuntaments de la Vall d'Ollo i la Cendea d'Olza amb la col·laboració de la ciutadania i la Fundació Guifi·net. Actualment, hi ofereixen serveis d'accés a Internet amb fibra òptica i telefonia fixa i mòbil quatre operadores de proximitat: Abaila, Evel, Sisnet i Wikai. 

Com a conseqüència de la negativa de les grans operadores de fer arribar una xarxa de telecomunicacions de banda ampla, de qualitat, ràpida i que oferís els serveis de connexió necessaris per tal de desenvolupar les tasques professionals i personals en ple segle XXI, sorgeix la iniciativa d'impulsar i desplegar una xarxa, alternativa a les grans operadores, que proporcioni Internet a través de fibra òptica mancomunada, d'una manera sostenible i amb preus assequibles a cadascuna de les cases i empreses.

Actualment, els pobles que s'han sumat a la iniciativa són: 

  • Vall d'Ollo: 

  • Cendea d'Olza: 

A diferència dels models convencionals, en què la propietat de la xarxa està en mans d'un sol operador que la desplega i l'explota alhora, una xarxa mancomunada és una infraestructura que s'utilitza com un bé comú: és de tots aquells actors que hi han invertit i que la utilitzen. A més, es gestiona mitjançant una sèrie de mecanismes que vetllen i eviten que ningú no se l'apropiï, com passa amb la gestió de prats o boscos comunals. 

Aquest model té avantatges, com: 

  • Disposar d'una xarxa oberta, lliure i neutral.

  • Compartir la mateixa xarxa amb múltiples operadores (s'evita el monopoli).

  • És més sostenible ambientalment perquè no es dupliquen infraestructures.

  • S'abarateixen costos.

  • Els usuaris i les usuàries poden escollir d'entre diferents operadores comercials.

  • S'evita que es faci negoci amb la infraestructura. 

Oferim un màxim de 1.000 Mbps simètrics ampliables en un futur. És a dir, fins a 1 Gbps simètric. Xifra que cobreix les necessitats de qualsevol usuari. 

En cas de dubte, podeu demanar assessorament a la vostra operadora.

La Fundació Guifi·net garanteix que la xarxa pugui ser utilitzada en igualtat de condicions per qualsevol operador que vulgui oferir serveis. A més, s'assegura que s'apliquin bones pràctiques comercials i de gestió, com també la resolució de possibles conflictes entre operadores. 

Sí, els usuaris són els que decideixen en quina operadora confien i quines ofertes li agraden més. A més, es pot canviar sempre que es vulgui d'operadora participant de la xarxa, perquè no hi ha permanències. 

Aquí pots consultar les operadores. 

Contacta amb les operadores d'Ollo i Olza a través de la seva pàgina web o per telèfon. T'informarem i t'explicaran quins serveis ofereixen i tu tries els que encaixin més a les teves necessitats. 

Contacta amb nosaltres a ollo-olza@guifi.net o truca a les operadores.

Pots posar-te en contacte amb qualsevol operadora de serveis que participi en el projecte i t'informaran de les tarifes, serveis i com fer l'alta. Truca i tria la que més encaixi amb tu.

Tens dubtes? 

Posa't en contacte amb nosaltres a ollo-olza@guifi.net o al 623 52 65 29.

Un projecte impulsat i finançat per la ciutadania i:


Ajuntament de la Vall d'OlloAjuntament de la Cendea de Olza