Sakananet, la fibra óptica mancomunada llega a Sakana (Nafarroa)

Imatge d'Odoo i bloc de text

El miércoles, dia 3 de noviembre tuvo lugar en la Agencia de Desarrollo de Sakana (Arbizu, Nafarroa) la presentación de la red de fibra óptica Sakananet. El proyecto, de gestión mancomunada, va a ofrecer servicios de acceso a Internet a los municipios de Sakana a través de la red participativa, multioperador y con cobertrua total a los municipios implicados (Arakil, Arbizu, Arruazu, Etxarri-Aranatz, Irañeta, Irurtzun, Lakuntza y Uharte-Arakil. 

Sakananet, es el nombre que ha adoptado la iniciativa promovida e impulsada por la Mancomunidad de Sakana, l'a Agencia de Desarrollo de Sakana, la ciudadania y la Fundación Guifi·net que seguirá el modelo Guifi.net y que apuesta por:

  • Fer arribar Internet de qualitat a la ciutadania a través d’una xarxa més sostenible, de qualitat, a preus justos amb operadors de proximitat.

  • Una gestió de la xarxa en format de bé comú per part de tots els actors que hi inverteixin i que la utilitzin, inclosa la ciutadania.

  • Oferir una xarxa oberta, lliure i neutral compartida amb diversos operadors locals (Abaila, Evel, Sisnet i Sona) per tal d'evitar el monopoli. Fomentant així, l’economia de la zona.

L'acte va comptar amb la presència d'Oihana Olaberria, alcaldessa d'Arakil, Gorka Ovejero, alcalde d'Arruazu, Silvia Marañon, alcaldessa d'Etxarri Aranatz, Txomin Uharte, alcalde d'Uharte Arakil, Iker Manterola, Responsable de l'Agència de Desenvolupament de Sakana, David Oroz, alcalde d'Urdiain i President de la Mancomunitat de Sakana, Miguel Ángel Irigoyen i Núria Coromina, membres de la Fundació Guifi·net.

Aquí podeu llegir la notícia i nota de premsa de la presentació emesa per l'Agència de Desenvolupament de Sakana (3 de novembre de 2021).

Text d'Odoo i bloc d'imatge
Foto: a dalt d'esquerra a dreta, Miguel Angel Irigoyen, Oihana Olaberria, Gorka Ovejero, Txomin Uharte. A baix d'esquerra a dreta, Silvia Marañon, Núria Coromina, David Oroz i Iker Manterola.

Per més informació del projecte, podeu consultar la pàgina web de


Comparte la notícia