Nace la Red GRETA en Ascó

Un proyecto cooperativo para hacer llegar la fibra óptica en las comarcas de la Ribera d'Ebre, Terra Alta y Garrigues

Des d’aquesta setmana, els veïns i veïnes d’Ascó ja poden gaudir d’Internet de fibra òptica amb les mateixes condicions de velocitat i preu que les àrees urbanes gràcies a la Xarxa GRETA. Un projecte cooperatiu impulsat per l’Ajuntament de la vila amb la col·laboració de la Fundació guifi·net i la Plataforma #EnsToquenLaFibra.

Aquesta xarxa dóna el tret de sortida a Ascó amb la voluntat de continuar el desplegament a la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Garrigues, per pal·liar els problemes de connectivitat d’aquestes comarques.

Es tracta, doncs, d’un projecte col·laboratiu entre municipis on la xarxa es comparteix com un bé comú. D’aquesta manera es redueixen costos, s’adrecen els problemes de desequilibri territorial i es potencia l’economia local.

La iniciativa ja ha despertat l’interès de molts municipis adjacents i diversos ajuntaments, com els de La Torre de l’Espanyol o Bovera, que ja han mostrat la voluntat de participar-hi.

Gràcies a aquesta iniciativa, els veïns i veïnes d’Ascó ja poden contractar serveis d’internet sobre fibra òptica amb dos operadors de proximitat, Ebrecom i Punt d’Accés, Tanmateix, la xarxa segueix oberta a la participació de qualsevol altre operador.

La voluntat dels impulsors és continuar el desplegament a altres municipis un cop establert el projecte a Ascó, i per això han creat un formulari on els veïns de la zona poden mostrar el seu interès a què arribi als seus pobles.

Toda la información se puede encontrar en la página web del proyecto:  https://xarxagreta.cat.

Text d'Odoo i bloc d'imatge
Odoo - Prova 1 a tres columnes


Odoo - Prova 2 a tres columnes

 

 

Odoo - Prova 3 a tres columnes

 


Odoo - Prova 3 a tres columnes

 


Comparte la notícia