El despliegue de Red GRETA llega a Flix

Los vecinos y las vecinas de Flix podrán conectarse a Internet a través de una red de fibra óptica comunitaria

Imatge d'Odoo i bloc de text

Desde la semana pasada la empresa del territorio, Temon, está llevando a cabo los trabajos de despliegue de la troncal de la Xarxa de fibra òptica GRETA que unirà Ascó i Flix. La xarxa, que preveu donar accés a Internet de banda ampla a les Garrigues, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, està arribant a Flix. 

El dilluns 15 de febrer és la data prevista per iniciar l'estesa de fibra òptica al nucli urbà, disseminats i polígon industrial, fet que permetrà començar a connectar els veïns i veïnes del poble de Flix a través de cinc operadores locals: Punt d'Accés, Ebrecom, SomConnexió, Som Internet i Vola.cat. 

Avui, la plataforma #Enstoquenlafibra i la Fundació Guifi·net, impulsors del projecte de GRETA, han acompanyat els operaris durant el desplegament a la zona on també s'ha comptat amb la presència de l'equip de TV3 de les Terres de l'Ebre que ha entrevistat els impulsors de la xarxa. A més, també s'hi ha desplaçat i un equip que està portant a terme un documental sobre xarxes de comuns i la Fundació Guifi·net. 

Odoo - Prova 2 a tres columnes




Foto: operaris de Temon treballant en el desplegament que uneix Ascó i Flix i membres de l'equip de periodistes. 

La Xarxa GRETA té per objectiu proporcionar accés a Internet a les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i les Garriguea través d’una xarxa de fibra òptica participativa, amb cobertura arreu del territori multioperador. La construcció i gestió de la xarxa, gràcies a les aportacions de particulars, ajuntaments i empreses, permet fer arribar l’accés a Internet cobrint la totalitat de la zona d’una manera sostenible i responsable amb el medi ambient tot eliminant el desequilibri territorial. A més, la presència de diferents operadors locals permet a l’usuari escollir entre diferents ofertes comercials a preus justos, es redueixen els costos i es potencia l’economia de la zona.

Odoo - Prova 2 a tres columnes

Foto: operari de Temon treballant en el desplegament que uneix Ascó i Flix.

Odoo - Prova 3 a tres columnes

Foto: operaris de Temon treballant en el desplegament que uneix Ascó i Flix.

Odoo - Prova 1 a tres columnes

Foto: operari de Temon treballant en el desplegament que uneix Ascó i Flix. 

 

Impulsat inicialment per



Comparte la notícia