Sakananet, la fibra òptica mancomunada arriba a Sakana (Nafarroa)

Imatge d'Odoo i bloc de text

Aquest dimecres dia 3 de novembre va tenir lloc a l'Agència de Desenvolupament de Sakana (Arbizu, Nafarroa) la presentació de la xarxa de fibra òptica Sakananet. El projecte, de gestió mancomunada, oferirà serveis d'accés a Internet als municipis de Sakana a través de la xarxa participativa, multioperador i amb cobertura arreu dels municipis implicats (Arakil, Arbizu, Arruazu, Etxarri-Aranatz, Irañeta, Irurtzun, Lakuntza i Uharte-Arakil).

Sakananet, és el nom que ha adoptat aquesta iniciativa promoguda i impulsada per la Mancomunitat de Sakana, l'Agència de Desenvolupament de Sakana, la ciutadania i la Fundació Guifi·net que seguirà el model Guifinet i que aposta per:

  • Fer arribar Internet de qualitat a la ciutadania a través d’una xarxa més sostenible, de qualitat, a preus justos amb operadors de proximitat.

  • Una gestió de la xarxa en format de bé comú per part de tots els actors que hi inverteixin i que la utilitzin, inclosa la ciutadania.

  • Oferir una xarxa oberta, lliure i neutral compartida amb diversos operadors locals (Abaila, Evel, Sisnet i Sona) per tal d'evitar el monopoli. Fomentant així, l’economia de la zona.

L'acte va comptar amb la presència d'Oihana Olaberria, alcaldessa d'Arakil, Gorka Ovejero, alcalde d'Arruazu, Silvia Marañon, alcaldessa d'Etxarri Aranatz, Txomin Uharte, alcalde d'Uharte Arakil, Iker Manterola, Responsable de l'Agència de Desenvolupament de Sakana, David Oroz, alcalde d'Urdiain i President de la Mancomunitat de Sakana, Miguel Ángel Irigoyen i Núria Coromina, membres de la Fundació Guifi·net.

Aquí podeu llegir la notícia i nota de premsa de la presentació emesa per l'Agència de Desenvolupament de Sakana (3 de novembre de 2021).

Text d'Odoo i bloc d'imatge
Foto: a dalt d'esquerra a dreta, Miguel Angel Irigoyen, Oihana Olaberria, Gorka Ovejero, Txomin Uharte. A baix d'esquerra a dreta, Silvia Marañon, Núria Coromina, David Oroz i Iker Manterola.

Per més informació del projecte, podeu consultar la pàgina web de


Comparteix la notícia a