Mapa dels desplegaments de fibra a França

Les xarxes com a bé comú

L'Autorité de régulation des communications électroniques, des postes et de la distribution de la presse, l'Arcep, és una autoritat administrativa independent francesa responsable de garantir la regulació dels sectors de les comunicacions electròniques, els serveis postals i la distribució de la premsa.

L'Arcep és independent dels actors econòmics i del poder polític.

És membre del Body of European Regulators for Electronic Communications, el BEREC, com ho és la Comisión Nacional de los Mercados i la Competencia, la CNMC, a l'estat espanyol.

L'Arcep nomena les réseaux comme bien commun, les xarxes com a bé comú, una declaració que proclama el projecte i la Fundació guifi·net i que el regulador francès anuncia a la portada de la seva pàgina web en un lloc destacat i molt estretament lligada a la declaració de l'Accés a Internet com a Dret Humà reconegut per l'ONU al 2011.

El regulador francès publica el Mapa dels desplegaments de fibra a França amb l'objectiu de millorar la informació al públic en general i als professionals sobre els desplegaments de xarxa de fibra òptica amb informació local i tècnica que forma part de l'observatori de la connexió a Internet d'alta i molt alta velocitat. Mostra els llocs on és possible connectar-se amb fibra òptica FTTH a nivell d'habitatges i locals.

Les dades per elaborar aquest mapa li són facilitades pels diferents operadors d'acord amb els seus desplegaments i el regulador les agrega per zones geogràfiques i les mostra per cada municipi amb diferents formats de visualització, en l'avançat per municipi es facilita informació de quins operadors hi despleguen la xarxa o les seves intencions de desplegar-la.

Celebrem i felicitem a l'Arcep per destacar les xarxes com a béns comuns i per l'exercici de transparència que suposa la publicació del Mapa dels desplegaments de fibra a França.

I, animem ferventment als reguladors membres del BEREC i en especial a l'espanyol, la CNMC, a declarar les xarxes com a béns comuns i a publicar, si no ho han fet encara, els desplegaments de xarxa dels seus països en un exercici de transparència.

Text d'Odoo i bloc d'imatge
Comparteix la notícia a