Continuïtat de la Xarxa de Comuns a la Comarca d'Osona

En els darrers mesos s'han produït comunicats per part de l'empresa Goufone, que durant anys i des dels seus inicis ha estat oferint servei de connexió a Internet a través de la xarxa de Comuns de guifi·net, que deixarà de prestar serveis mitjançant xarxa sense fils.

Aquests comunicats, que a vegades han anat acompanyats d'algunes desconnexions discrecionals, han creat la sensació que l'única opció per a tenir continuïtat en el servei d'Internet és migrant a la fibra, i ja no de Comuns, sinó propietària de l'operador.

Des de la Fundació no compartim aquesta forma d'actuar, fer explotació del bé comú per després privatitzar-lo, i volem manifestar que mantenim el compromís amb la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral, també a Osona, sigui Sense Fils o amb Fibra Òptica, convençuts de la importància de l'accés a Internet al territori a través d'infraestructures neutrals.

Per tot això, des de la Fundació estem fent les actuacions necessàries per a donar continuïtat a la Xarxa de Comuns, com ara posar-nos en contacte amb l'empresa Goufone per tal d'acordar el traspàs del manteniment de la xarxa, visites a les localitzacions per tal de conèixer i documentar-ne l'accés, l'estat de conservació i valorar com es continuarà mantenint la infraestructura.

També s'han realitzat visites a les administracions públiques, per tal de comunicar que es vol donar continuïtat a la xarxa i no deixar ningú desconnectat, oferint una alternativa de servei i manteniment, incloent-hi la identificació d'altres empreses que sobre la xarxa de Comuns poden continuar oferint de bon grat serveis de connexió a Internet al territori sobre la Xarxa de Comuns.

Finalment, en cas que algú tingui dificultats per trobar un proveïdor, des de Fundació guifi·net procurarem recursos per tal que ningú es quedi desconnectat. Com a exemple, un grup d'usuaris i administracions del Lluçanès han engegat la iniciativa de renovar i continuar el manteniment dels repetidors i oferir un servei agregat de connexió a Internet, als quals se'ls ha fet l'acompanyament en el pressupost, instal·lació i configuració de les operacions de la xarxa necessàries.

Qui vulgui formar part d'aquestes alternatives pot demanar més informació contactant amb nosaltres a través del següent formulari: https://fundacio.guifi.net/contactus

Una gran salutació des de l'equip de guifi·net i bones festes!.

Comparteix la notícia a