Hola, Valls!

Arriba XANETA, la Xarxa de Fibra Òptica de Valls

Un projecte de desplegament impulsat per les operadores Punt d'Accés, Som Connexió i la Fundació Guifi·net, amb el suport de l'Ajuntament de Valls, la Comunalitat de Valls i el programa d'Economia Social de la Generalitat de Catalunya. 

El pròxim dijous 22 de setembre, a les set de la tarda, el Teatre Principal de Valls acollirà la presentació de la xarxa de fibra òptica de la ciutat de Valls, XANETA.

L'acte, presentat per la Comunalitat de Valls, també comptarà amb la projecció del documental "Última Milla", de Hans de Dalmau, on mostra l'experiència d'un grup de persones de la Ribera d'Ebre que, fugint de l'especulació de les grans operadores de fibra òptica, han connectat el territori de forma alternativa i sostenible.

La presentació, doncs, servirà per donar a conèixer les característiques i funcionament de XANETA. Una xarxa que, seguint el model de xarxa de comuns de guifi·net, proporcionarà internet de qualitat, lliure d'especulació, amb serveis de proximitat i a preus assequibles.

A més, aspira a ser un model de connectivitat més sostenible, permetent que diverses operadores puguin donar servei a través d'una única xarxa de fibra òptica, evitant així la multiplicitat d'infraestructures amb el cost mediambiental i estètic que això suposa per a la població.

Qualsevol persona interessada en el projecte pot consultar-ne més informació del projecte, llegir i adherir-se al manifest a la pàgina web de XANETA i als canals de twitter i instagram.

Fem pinya per XANETA, connectem-nos al territori!

Odoo • Text i Imatge
Comparteix la notícia a