"Desconnectats del teletreball"

Sense accés a Internet de banda ampla

 

En ple estat d'estat d'alarma pel coronavirus, moltes persones i empreses han hagut d'adaptar les seves tasques diàries dels seus llocs de treball habituals per fer-ho des de casa i de manera telemàtica. Però la realitat és que hi ha persones que tot i tenir l'espai i els aparells electrònics per poder fer-ho d'aquesta manera, no tenen les condicions ni infraestructures òptimes. Quines? Doncs tenir accés a Internet de banda ampla amb fibra òptica o tenir una bona cobertura.

Així ho expliquen Eva Navarrete i Ferran Reyes a l'entrevista del diari Ara del passat 15 d'abril, persones voluntàries del territori implicades per impulsar la xarxa oberta, lliure i neutral de guifinet als seus municipis. 

"Fa gràcies veure com ens demanen que optem pel teletreball, però que algú ens expliqui com ho fem si no tenim aquesta possibilitat" argumenta Navarrete des de Marata (Franqueses del Vallès) o "El que trigaria cinc minuts a fer des de Tarragona, a Flix s'allarga fins a una hora" lamenta Reyes des de Flix. 

Cal seguir treballant i apostant per les alternatives a les grans operadores, cal promoure aquelles operadores locals que, a través de la xarxa comuna de guifinet, tenen voluntat de connectar les persones, independentment d'on visquin. Eliminem la fractura digital entre totes, ens hi ajudes? 

Text d'Odoo i bloc d'imatge
Comparteix la notícia a