Punt Neutre d'interconnexió

L'assoliment d'una xarxa de telecomunicacions de banda ampla mancomunada es vertebra a través de l'activació de punts de presència (PoPs, de l'anglès Points of Presence) al territori, que esdevenen veritables punts neutres d'interconnexió a Internet (IX, de l'anglès Internet eXchange).
 
Els PoP-IX de guifi·net són oberts a la participació i interconnexió de tots els operadors que ofereixen serveis de telecomunicacions a una àrea geogràfica o els hi volen oferir. Són oberts a qualsevol operador en igualtat de condicions, tot operador pot demanar interconnectar-se utilitzant els PoPs de guifi·net.
 
És possible activar-ne a diferents indrets, dotant-los amb enllaços troncals de fibra òptica. També és possible integrar-ne d'existents per formar part de PoP-IX, el Punt Neutre d'Accés a Internet distribuït al territori.
 
El Punt Neutre d'Accés a Internet distribuït al territori de guifi·net afavoreix l'accés a les telecomunicacions i a Internet de banda ampla a l'entorn on s'activa, siguent un tractor d'activació de l'economia local.
 

Fundació guifi.net PoP-IX Punt Neutre