La Fundació Guifi.net esdevé membre de l'APC

4/24/2017
Logo APCLa Fundació Guifi.net ha esdevingut recentment membre de l'APC¹ (Association for Progressive Communications). L'organització, d'abast mundial, és una xarxa d'entitats que promouen i ajuden a la gent a accedir a Internet allà on no n'hi ha o no és assequible, col·laboren amb comunitats per utilitzar les tecnologies de manera que puguin desenvolupar els seus drets, i asseguren que les polítiques governamentals relacionades amb la informació i les comunicacions serveixen als millors interessos de la població en general, especialment de la gent que viu en països en vies de desenvolupament.

La visió de l'APC

Tothom ha de tenir un accés fàcil i assequible a un Internet lliure i obert per tal de millorar la seva vida i crear un món més just.

La missió l'APC

La missió de l'APC és empoderar i donar suport a organitzacions, moviments socials i individuals, mitjançant i a l'hora d'usar les tecnologies de la informació i les comunications (ICTs) per construir comunitats i iniciatives estratègiques amb l'objectiu de fer contribucions significatives pel desenvolupament humà equitatiu, la justícia social, els processos polítics participatius i la sostenibilitat mediambiental.

 

Podreu trobar més informació sobre l'organització, els seus projectes i les seves línies d'actuació a la seva pàgina web.

 

¹ APC - Association for Progressive Communications - https://www.apc.org
Categories Català

Seminari ICT4D ETSETB UPC

Barcelona | 1/31/2017

Cada gener, la professora del Departament d'Enginyeria Electrònica Eva Vidal, imparteix el seminari ICT4D - Tecnologies per al Desenvolupament Sostenible als alumnes de l'Escola Tècnica Superior de Telecomunicacions de Barcelona (ETSETB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El curs té com a principal objectiu oferir una introducció als principals aspectes relacionats amb les TIC per al desenvolupament sostenible (ICT4D). Als estudiants els permet tenir una visió àmplia sobre què vol dir cooperació i desenvolupament i què vol dir que un projecte TIC sigui sostenible.

 

La Fundació Guifi.net ha participat amb una xerrada en el context d'aquest seminari, on els alumnes han pogut conèixer la vessant social i econòmica del projecte Guifi.net de primera mà, reflexionar sobre l'actual model del mercat de les telecommunications i treballar les possibilitats que proporciona el model de Xarxa de Comuns en la lluita contra l'escletxa digital i per afavorir un ecosistema TIC socialment i econòmica sostenible.

Guifi.net i la Fibra òptica

Lluís Dalmau | Pedreguer | 5/23/2016

Model de Compensacions

Lluís Dalmau | Vall d'Uixó | 5/23/2016
Divendres, 27 de maig, a Vall d'Uixó, a les 7 de la tarda, a l'Edifici OKO / Solidaryo,  presentació / col·loqui sobre el Model de Compensacions a la Xarxa de Comuns guifi.net

Net Futures 2016

Roger Pueyo | Brusel·les | 4/20/2016

Net Futures 2016

 
L'objectiu de Net Futures és maximitzar la competitivitat de la indústria tecnològica europea. La conferència atreu més de 1000 assistents, formant una comunitat interconnectada que involucra empreses, organitzacions i persones en els camps de:
 • Recerca i innovació
 • Anàlisi de mercats i recerca experimental
 • Desenvolupament de negoci, emprenedoria i estratègia d'empresa
 • Política y legislació
Des de Net Futures es creu fermament que unint aquestes comunitats la innovació arribarà més fàcilment i efectiva al mercat.

Certificat fiscal per les donacions

Lluís Dalmau | Gurb | 4/20/2016
Si heu fet una donació a la Fundació durant l'any 2015 podeu demanar que us enviem el certificat que acredita l'import d'aquesta donació per poder-ho tenir en compte al moment de la preparació i presentació de la declaració de la renda o l'impost de societats.
 
Això és així perquè estem construïnt una infraestructura de telecomunicacions que és un bé comú i ho estem fent a l'ampara de la Llei 49/2002 de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge i, per tant, en complir tots els requisits d'aquesta, als beneficis fiscals que s'estableixen.
Per a les donacions que es fan durant l'any 2016, els beneficis fiscals s'han incrementat i queden de la següent manera:
 • persona física (limitat al 10% sobre la base imposable de l'IRPF):
  • primers 150€: 75%
  • + de 150€: 30%
   • si són donacions plurianuals de més de 150€: 35%
 • si és persona jurídica (limitat al 10% de la base imposable de l'Impost de Societats, recuperable fins a 10 anys):
  • l'import per tot el valor de la donació: 35%
   • per donacions plurianuals: 40%

Suport a la Wireless Battle of the Mesh v9

Lluís Dalmau | Gurb | 4/12/2016

La Wireless Battle of the Mesh és un esdeveniment que té per objectiu reunir gent d'arreu del món per avaluar el rendiment de diversos protocols d'encaminament per a xarxes ad-hoc, com Babel, B.A.T.M.A.N, BMX6/BMX7, OLSR, and 802.11s i l'encaminament dinàmic. Per descomptat, protocols nous (que funcionin amb OpenWrt) són sempre benvinguts.

Molts desenvolupadors i membres de xarxes comunitàries s'uniran a l'esdeveniment per enginyar, experimentar, debatre, explicar i aprendre. Si us interessen els protocols d'encaminament dinàmics o les xarxes sense fils comunitàries, no podeu perdre-us aquest esdeveniment! La Battlemesh és gratuïta i oberta per a tothom.

Enguany l'esdeveniment tindrà lloc de l'1 al 7 de maig de 2016Porto, Portugal. L'organitza l'INESC TEC (Institute for Systems and Computer Engineering, Technology and Science), un institut privat de recerca i desenvolupament sense afany de lucre situat al campus de la Facultat d'Enginyeria de la Universitat de Porto.

Jornades d'Economies Col·laboratives Procomuns

Lluís Dalmau | Barcelona | 3/13/2016

Logo ProcomunsÉs una iniciativa transversal, no només de xarxes de comunicacions, una de les ànimes de la fundació i del projecte guifi.net, sinó que toca de ple en altres components de l'essència: el Comuns i l'Economia Col·laborativa.

Un luxe de participants d'aquí i de fora sobre aquesta temàtica, un esdeveniment que ha tingut lloc a Barcelona.

Vegeu més detall i el programa sobre les jornades a http://procomuns.net

El Sistema de Compensaciona a Barcelona

Lluís Dalmau | Barcelona | 3/3/2016

El 3 de març ha tingut lloc una sessió de presentació del sistema de compensacions al Barcelonès, a l'Espai 30 (Nau Ivanow) de La Sagrera, Barcelona.

Es va fer una presentació del sistema de compensacions i resultat de les experiències allà on ja s'ha implantat (a càrrec d'en Lluís Dalmau i d'en Ramon Roca, de la Fundació Guifi.net), també varen exposar el cas de Guifi.net al Bages, on hi ha una associació d'usuaris i es va poder fer un debat i anàlisi de com fer la implantació a Barcelona, Barcelonès i Àrea Metropolitana, va ser una presentació oberta a tothom!

Va ser molt important l'assistència de moltes persones de diferents perfils, independentment del vincle que tenien amb guifi.net, perquè es va poder exposar bé el sistema de compensacions, ja que d'entrada sembla novedós, però en tots els llocs on s'ha implantat fins ara ha estat un catalitzador indiscutible per al creixement de la xarxa.

Mobile World Congress 2016

Lluís Dalmau | Barcelona | 2/25/2016

Presentació del model i ecosistema d'economia col·laborativa sobre la Xarxa de Comuns guifi.net

L'Ajuntament de Barcelona convida a la Fundació guifi.net a fer la presentació al Speakers' Corner de l'estand de Barcelona Mobile World Capital.